3 uur de wekker gaat af

Normaal moet je me voor 8 uur niet wakker maken maar voor Disney mag dit altijd  :D (ook al is het nog maar 3 weken geleden)
We maken nog snel wat koffie en vertrekken dan voor onze reis van 4 uur naar de meest magische plek van Europa !!!! Disneyland Parijs

We zijn Heusden-Zolder nog niet uit of ik slaap al terug

iets voor 7 doe ik mijn ogen terug open en ik verheug me nu al want we zijn er al binnen een half uur.
Een half uur later zie ik mijn favoriete wegwijzer Parcs Disney parking.

Jammer genoeg is de mindervaliden parking nog niet open bij gevolg zitten we nog tot iets voor 8 in de auto te wachten.
Maar dan is het zover de poort gaat open en de magie kan beginnen !!!!!

Snel gaan we het Disneyland Hotel in en naar boven voor het ontbijt.
Daar Staan Knabbel en Babbel ons al op te wachten. Na een paar foto's gaan we binnen in de Inventions en starten 
Met (de mensen die het vorige trip report gelezen hebben weten het al) Spek, Eieren en Liters koffie.
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Na het lekkere ontbijt haasten we ons naar het Disneyland Park.
Aangekomen in Main Street U.S.A. beslissen we even wat we gaan doen.

Ik stel voor om eerst naar rapunzel te gaan (daar is het zeer rustig) Na één Minuut sta ik al bij haar.
Ze was heel lief en ze vond mijn pins geweldig vooral die van Café Mickey
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding

Na Rapunzel bezoeken we Haak,Vetje,Peter en Wendy ook daar nemen we wat foto's

Na de nodige foto's besluiten we om wat attracties te gaan doen.

ST,BLLB, BTM,POTC Ik doe ze allemaal één voor één
Na dat we de top attracties van Het Disneyland parc gedaan hebben gaan we naar de Walt Disney studios want ik wil Ratatouille nog zien voor de Calvacade van Buffalo Bill begon(Deze wou ik heel graag zien ik had er namelijk nog een mission )

We nemen de fast pass weg(dit is dezelfde als mindervaliden) Nu fast was iets anders een uur later nemen we pas plaats in die reuze ratten . Maar wat is die attractie toch fantastisch !!! Al snel vergeet je dat je zo lang hebt moeten wachten voor deze rit.

Ja het is bijna 4 uur tijd voor de cavalcade !!!!

Snel haasten we ons naar Disney Village voor Buffalo Bill want ik wil nog snel iets vragen voor het begint.

Nergens iets te zien van die cavalcade  :? 
Het zou toch wel doorgaan hoop ik . 
Snel haast ik me me naar de info stand van Disney Village om het programma eens te bekijken .
Oeps ik heb me vergist :oops: het is pas binnen 2 uur! Achja nu heb ik iets meer tijd om mijn speciale missie te volbrengen.
(even een verhaaltje voor wat voorkennis van zaken ) Sinds dat ik wist dat er die cavalcade was met Buffalo Bill( een character dat ik op de foto wou) ben ik begonnen met mailen. Maar steeds kreeg ik hetzelfde antwoord terug in verschillende versies NEE DIT GAAT NIET.Maar ik geef niet op zo ben ik wel ! Als een echte character hunter blijf ik jagen tot ik heb wat ik moet hebben .
Maar ook daar kreeg ik een nee :( Terwijl dat ik overal aan het vragen was waren Mama en Papa in de McDonalds
om eten te bestellen . En juist daar was mijn geluk! Toen ik bij de McDonalds aankwam zijden Mama en Papa dat Buffalo Bill binnen was. Zo snel als ik kon ging ik naar binnen . En daar zat hij dan Buffalo Bill(undercover) hij was echt heel vriendelijk . En ik dacht nu moet ik het vragen dit is mijn kans. En hij zij JA  :D  :D  :D Hij was zelfs een beetje verwondert dat iedereen nee zij .Want hij ging heel graag op de foto. Hij moest zich gaan klaarmaken voor de show en na de how zouden we elkaar zien :D 

Zo gezegd zo gedaan na de show kwam er iemand naar mij en geen minuut later stonden Buffalo Bill en Annie Oakley naast me .
En dit is dan het resultaat van een McDonalds een bezoek en heel veel geluk .

Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Na onze western verassing besloten we nog een paar inkopen te doen in het centre commercial van val d,Europe.
Na wat inkopen in de Auchan was het tijd om naar ons hotel te gaan (Chanteloup) want we waren al erg lang wakker en allemaal moe.

7:30

Zonder enige wekker wordt ik wakker en besluit Mama en Papa nog even te laten slapen het ontbijt is immers pas om 8 uur.
Omdat ik zeker niet te veel lawaai wil maken besluit ik om even op de ipod te gaan en mijn favoriete forum te bezoeken .
iets voor 8 heb ik er genoeg van en besluit Mama en Papa wakker te maken. Een half uur later zitten we aan tafel en nog eens een half uur later zijn we klaar om naar het park te gaan . Daar aangekomen besluiten we om naar de Walt Disney Studios te gaan .
Ik ben gek op Toy story playland en dus gaan we daar eerst naar toe. Na een rc racer, een slinky dog en een parachute drop gaan we nog wat character hunten tijdens Stars 'N' Cars. Maar wacht eens ! Disney junior gaat beginnen daar komen Jake en Sofia.
Aangezien ik Sofia al heb begin ik aan missie JAKE !!!!!! 

Snel ga ik naar een medewerker van Disney Junior en vraag "Excuse me sir are Jake and sofia inside ? Oh yes they are(zegt de man) Would you like to have a picture with them (zegt hij 1 seconde erna) Oh yes please ( zeg ik tegen hem) 
Veel missie was er dus niet aan want nog voor ik het gevraagd had was mijn vraag beantwoord .
een kleine 10 minuten later ben ik op de foto geweest met Jake en Casey .
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Echt tof om hem ook op de foto te hebben! Dan beginnen we aan het geplande plan namelijk character hunten bij Stars 'N' Cars
Donald en Tigger zijn mij al gepasseerd wanneer er iemand in mijn oog springt namelijk de Aladdin met de mooiste glimlach ooit en de meest uitgebreide talen kennis ooit(ik had hem al in Prince Ali kostuum maar nu liep hij daar in street rat kleding) Hem moest ik echt hebben .
En yes ik had geluk net voor het groepje weg ging kwamen ze aan bij mij zodat ik nog net een foto kon pakken.
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Wanneer de set gedaan was gingen we weer wat attracties doen.
En meteen nam ik een zeer onverwachte beslissing ( al sinds de opening van de tower of terror hield ik dat gebouw met argus ogen in het oog elke keer als ik het zag had ik zo iets van hier ga ik dus niet in hé) Maar nu zij ik heel stoer NU GA IK ER IN !!!!!!!!!! en nog geen half uur later
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
zat ik er in :p Ik wist echt niet wat er mij te wachten stond en dat had ik geweten (mijn **** achterwerk deed zeer zeg)
Maarja ik kon wel zeggen dat ik hem gedaan had :)
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding

Mijn kortste hotel verblijf ooit was afgelopen
En mijn achterwerk was blij dat ik uitgecheckt had in in het Hollywood tower hotel.
Buitengekomen stond mijn Mama mij al op te wachten in een stralend zonnetje.
We besloten om even buiten te blijven bij dit mooie weer en geen attracties te doen
En waar kan je beter zitten bij mooi weer dan in Bella Note in Fantasyland.
Dus besloten we daar naar toe te gaan en aangezien dit zo dicht is bij de poort der characters kon ik misschien nog ééntje vastrijgen .
We waren net voorbij de castle stage wanneer we geflits zagen en niet een klein beetje geflits. Ik zij tegen Mama en Papa daar moet een speciaal figuur zijn dat kan niet anders met al dat volk daar . En ja hoor in een oogwenk zag ik stoetel staan de dwerg die ik nog niet eerder had op foto. Zo snel als we konden gingen we richting hem. Maar hé wat is dat 1,2,3,4,5,6,7 dat zijn hier alle zeven dwergen
Ik ben nog blijer als blij dat ik die stoeten eindelijk zie maar dit maakt alles af :) Ik kan nog net op de foto met mijn missende dwerg wanneer ze allemaal moeten vertrekken:( Ik spreek nog even met hun begeleider en vertel haar dat ik zeer blij was om hun samen eens te zien.
Waarop ze me zegt dat ik morgen nog een kansje heb want dan komen ze rond 11 uur buiten. En dit bracht ons op een geweldig idee !!!!

Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding


Morgen zouden we onze kans pakken voor een echte Disney Dream foto :) We kuieren nog wat rond in Fantasyland en gaan dan klaar staan voor de magic on parade ook deze was weer naar gewoonte heel erg leuk en ik moet eerlijk toegeven dat ik het leuk vind dat de wagen van peter pan nog steeds ontbreekt ;) Na de magic,wonder joy and laughter gaan we iets eten bij king ludwigs. MMMM echt lekker en heel veel !!! ik bestel een kip en krijg deze nog niet op echt veel te veel .

Na deze duitse maaltijd keren we terug naar het park en wat is er beter voor een goede spijsvertering dan een ritje op de BTM :D 

Ohja hij was weer geweldig :thumbs: 
Na deze heftige rit door de bergen Thunder Mesa maken we nog deel uit van een episch gevecht tussen keizer Zurg en Buzz Lightyear 
en vliegen we ook nog met Rex de robot naar de maan van Endor. 

Na al dit is het tijd geworden om een plaatsje te zoeken voor Disney Dreams(en wat heb ik een mooi zicht) Recht voor het kasteel :D 
En vervelen doen we ons niet want de twee buurtjes naast ons zijn Nederlanders die nogal heel graag en vooral veel praten :D 
het anderhalf uur dat we moesten wachten tot Disney dreams vloog dus heel snel voorbij.

Na deze Disney dreams was het tijd om aan onze echte dreams te beginnen

want morgen was het Missie 7 DWERGEN

he ho he ho dat wordt weer een foto  :D 

een paar minuten voor 8 vliegen mijn ogen open.

Vandaag wil ik zo snel als het kan in het park zijn want om 11 uur komen Doc,Grumpy,Giechel,Dommel,Niezel,Bloosje en Stoetel (dit zijn alle namen puur uit mijn hoofd)Zo snel als ik kan maak ik Mama en Papa wakker en in een snel tempo zijn we aangekleed en klaar voor het ontbijt.Om 9 uur zijn we klaar om erin te vliegen . Omdat het park pas om 10 uur opengaat en we nog een paar dingen nodig hebben gaan we nog snel naar de winkel . Na vlug wat inkopen te doen vertrekken we terug richting het park en iets voor 10 stoppen we daar.
Met een beetje geluk ben ik binnen 10 minuutjes binnen om te gaan klaarstaan aan het poortje der characters.Zo snel als ik kan ga ik naar
het loket voor het begeleiders ticket . Maar dan hoor ik roepen" Hey mister your bag " Ja ik heb het vlaggen tassen controle :(
Snel laat ik alles zien en vlieg door naar het loket . En hey wat heb ik geluk maar 20 wachtende voor me :( 

11 uur we stappen binnen in het park

Nog sneller als Dash van de incredibles spurten we naar de poort in Fantasyland en daar is gelukkig nog niemand buitengekomen met muts en baard. Even later passeert er een bevriende character begeleider ( Sally Louise) samen met de tweedletjes en ik vraag haar nog even of het klopt dat de dwergen komen . Zij bevestigd me dat het niet meer lang gaat duren . 

11:20

Daar zijn ze dan alle zeven 

it is now or never

De cast member die de dag ervoor bij de dwergen was had al laten weten dat er iemand zou klaar staan voor de dwergen .
En dus kreeg ik een unieke kans! De mensen die mijn character blog gezien hebben wisten het al natuurlijk .
Ik kreeg een foto met de volledige groep YES YES YES :thumbs:  :thumbs:  :thumbs: 
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Wauwie echt tof !!!!!

Na deze TOP foto gaan we de attracties af in Fantasyland. nu moet je eens raden welke ik het eerste deed  ;) 
Jep Sneeuwwitje ! Daarna volgt mijn houten vriend Pinocchio en van de de fantasie gaan we naar de wereld van jules verne :) 
Aangekomen daar wou ik direct in één van mijn favos Buzz Lightyear laser blast doen.
En daar stond me een Limburgs onderonsje te wachten  ;) 
Wat doet een mens als hij moet wachten ? Babbelen natuurlijk ;) 
De mensen naast me begonnen een gesprekje bij me in het engels en dit bleef duren tot ik één persoon vlaams hoorde spreken.
waarop de uitspraak kwam van mij " Hé jullie zijn ook Belgen en nog geen twee minuten later en jullie zijn ook nog Limburgers :D 
Bleek dat we allemaal uit dezelfde buurt kwamen Heusden,Houthalen en Genk  :thumbs: 
Voor de mensen die niet bekend zijn met Limburg dat is dus niet ver van elkaar .
Na een gezellig gesprekje maakte ik nog wat reclame voor Café Mickey .

Na ons Limburgs onderhoud was het tijd om wat ted gaan genieten van het entertainment dat Disneyland Paris te bieden had.

We gingen richting Main Street U.S.A. want daar was er een soortgelijke show als in de lente.We wisten niet direct waar we moesten staan voor de show goed te kunnen zien. Gelukkig kregen we een goede hulp van de meest favoriete CM van Disneyland : Alain le magicien !!!!
Alain wees ons snel een leuk plekje en deed ineens nog een paar trucjes . Twee shows voor de prijs van één dus !
En bijoe shows waren echt wel goed ! Ik moet zelfs zeggen dat deze show veel beter was als in de lente.
Na het meezingen en dansen op Main Street U.S.A. gingen we richting het disneyland hotel voor de decente .
De aanwezige characters waren niet echt speciaal(ik had er al een paar speciale ) maar dat kon de pret niet bederven 
we deden lekker mee met de zipediedoeda en gingen erna op de foto met alle characters( Best Goofy stunts ever)
Nog even naar de parade en dan was het tijd voor wat attracties en eten in Cafe Mickey (ik had namelijk nog een plaatstje kunnen boeken bij een medewerkster die me herkende) Na de Pizza met Mickey en zijn vrienden was het tijd voor de BTM.

Het was daar een enorme drukte! gelukkig ging de tijd heel snel voorbij door de leuke cast members die eer waren die dag.
En zeker leuk was de vlaamse Cast Member Nicolas :thumbs: 

Na een 20 tal minuten wachten in het mindervaliden vak was het tijd om weer een ritje te maken in deze vervloekte mijnsite uit Thunder Mesa.De rit begon zoals altijd  :thumbs: bochten links bochten rechts omhoog omlaag en alles mensen voor me die hun longen uit hun lijf roepen (bangeschijters hihihihihi)
De grot met de vleermuizen komt eraan dus is de rit spijtig genoeg gedaan (jammer) :no: 

Deze keer duurde hij net iets langer!

we zijn nog maar net in de grot wanneer de trein tot stilstand komt.
Direct vliegt het licht aan en wordt er in een paar talen gezegd dat er een technische storing is .
Nog een paar minuten later staan er twee cast members bij me(omwille van mijn EAC)
Omdat ik echt geen bang heb van zo een dingen hebben we gewoon een gezellig gesprekje(al kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die in paniek schieten en dan is het echt goed dat deze mensen zo snel bij u staan)
Na een paar minuten gezellig babbelen komen er 6 brandweer mannen op ons af.
Ze heffen mij meteen in een soort van stoel met riemen en dragen mij vervolgens tijdens een tocht van 10 minuten naar de uitgang 
waar ze al klaar staan met mijn Disney mobiel  :) Dit was de eerste keer dat ik gered ben uit een attractie en ik begrijp nu meer en meer waarom de EAC zo streng is . De evacuatie is zeer snel en vlot gegaan ondanks mijn 108 kilo(ohja ik ga in September op dieet)
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Ik bedank nog snel mijn redders en ga dan richting het winkeltje tegenover de btw voor een nieuwe pyjama die Mama daar heeft zien liggen.

Na het shoppen gingen we nog eens heel snel in Buzz Ligthyear laserblast en star tours.
en dan was het tijd om Disney dreams te zien in het park en daarna in ons bed ;) (ohja ik droom heel vaak over Disneyland)

Het is weer 8 uur en ik spring uit het bed want vandaag is het onze laatste dag ( we vertrekken na de Descente)
En Ik wil nog een paar dingen doen waaronder het vast krijgen van character 100 :thumbs: ( ik dacht eerst dat ik er nog maar 97 had maar na nog eens goed tellen zat ik er aan 99)

Na het ontbijten en uitchecken reden we weer naar onze favoriete plek DISNEYLAND PARIS !!!!

de laatste dag betekent altijd in ons geval de toppertjes nog eens doen voor we vertrekken.
En dat doen we dan ook meestal .Maar vandaag dus niet want ik moest nummer 100 vastrijgen en dat was the Genie !
Hij zou naar buiten komen om half 11 en dus stond ik al om 10:10 uur in Adventureland 

ik reed van Agrabah naar het podium van Peter Pan op en af op en af en dit tot 12 uur  :? Maar geen Genie te zien
Ik ben zelfs aan die lamp gaan vrijven om hem op te roepen :D 
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Dit werkt blijkbaar alleen voor ruwe diamanten  ;) 

Opeens kwam ik een character begeleider tegen en ik dacht die moet weten waar die blauwe gek blijft.
Dus ik vroeg het aan haar en ze vertelde me dat het inderdaad de bedoeling was dat hij zou buitenkomen maar om één of andere reden was dit niet gebeurd  :no: 

Dan maar even wat stress afreageren bij Buzz Lightyear (ohja ik doe deze heel graag)

Na mijn overwinning gingen we naar Fantasyland wie weet kwamen we daar nog iemand tegen
jammer genoeg geen geluk  :| 

We kregen stilaan honger dus besloten om snel iets te gaan eten in Fantasyland

En mijn eerste gedacht was dus Auberge !

Wist ik veel dat je daar hele menus moest nemen en dan ook nog geen keuze had in wat je kon eten( het zag er allemaal wel heel lekker uit maar door mijn voedselalergie was een menu pakken zotten werk voor mij. Daarbij komt er nog eens dat mijn Mama heel weinig kan eten door haar ziekte dus kon enkel Papa genieten van heel de menu . De man die ons hielp om een oplossing te vinden kon enkel voorstellen om ergens anders te gaan eten :( ondanks hij niets aan ons kon verkopen was hij geintreseerd waarom ik juist daar wou gaan eten. Ik zij dat ik dit vooral wou doen om mijn laatste character te kunnen vastrijgen . Dit bracht hem op een idee !
Hij ging richting een character begeleider en vervolgens kwam zij naar me toe.Ze zij me als je 20 minuten wacht dan kan je op de foto met één van de characters die hier rond loopt  :D En natuurlijk had ik de prins van Sneeuwwitje als zien lopen van ver(hem had ik nog niet dus voor nr 100 hadden we die 20 minuten wel over)

20 minuten later kwam de begeleidster met een brede smile :D naar mij toe en stelde me officieel voor aan de prins(nr 100) en Sneeuwwitje
Snel pakten we enkele foto's en bedankten we het team van auberge en de begeleidster nog voor deze unieke ervaring
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Na dit magische avontuur aten we snel wat koeken en boterhammen en besloten om te gaan rusten in de hal van het Disneyland hotel.
Er stond ons immers nog een lage reis te wachten.
we deden ons rustje tot de Descente en gingen nog snel met iedereen op de foto ! voor we terug naar Heusden-Zolder reden
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
wauw het was weer een magische reis

RETURN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten