Voor dat mijn trip report echt gaat beginnen wil ik toch nog even een klein verhaaltje vertellen zodat alles duidelijk is.

Ergens in September kwamen er ineens leuke en goede foto's van Tom Wolber online op Café Mickey. Ik wist vrijwel direct wat ik ging doen ! Ik ging een portret maken van de nieuwe president van Disneyland Paris en wou deze dan graag schenken aan hem.Mijn leerkracht kunst zag dit als een onmogelijke missie ( het tekenen opzich niet ) Maar wel het schenken aan Tom Wolber.
En net wanneer iets onmogelijk is wil ik het doen . Dus ik begin te tekenen en ik probeer er iets mooi van te maken.Wanneer alles af was begon het moeilijke gedeelte (Contact met Tom Wolber)
Ik zette hier een oproep op Café Mickey of iemand zijn e-mail adres kende. Ik kreeg wel zijn Facebook adres. Maar aangezien ik geen Facebook heb was dit geen oplossing.Dus ik zocht verder op het internet en het enige wat ik kon vinden waren een aantal email adressen van andere personen uit het park.
Toch besloot ik hun te mailen en mijn verhaal te doen. En een Paar weken geleden kwam het bericht waar ik op wachtte ! Een bericht van Tom Wolber die me heel graag wou ontmoeten tijdens mijn bezoek aan het park.


Zondag 14 december


Vandaag is het de dag we vertrekken deze avond naar Disneyland Paris.
Mijn neefjes (De Disney Zotten) komen nog even langs voor we vertrekken en we gaan ook nog langs bij mijn Oma .
En dan is het eindelijk zover we beginnen aan een zeer lange rit met onweer en file.
En komen uiteindelijk rond 23 uur aan in Magic Circus.
Wat een prachtig hotel is dit !
We krijgen een heel mooie kamer en vallen na het voelen van onze bedden in een diepe slaap.
We worden veel te vroeg gewekt door onze wekker en niet door een kus zoals dat meestal in Disneyland is  :( en gaan dan ontbijten. Na een heerlijk ontbijt met spek, ei en jawel liters koffie (ja dat hadden ze hier ook )rijden we richting het park en reppen ons dan meteen naar fantasyland voor een meet en greet met Anna en Elsa. maar om 10:45 de (reservering van de frozen zusjes begint pas op 10 u 30 voor mindervaliden) is alles al vol . Dit zal dus voor morgen zijn !
Dan maar naar Frontierland want hier staat Jack Skellington in zijn kerstman outfit en die had ik nog niet.
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)AfbeeldingZoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding

We gaan op de de foto met dit vreemd geval en gaan vervolgens van de enge naar de echte kerstman. Na de foto's met deze twee kerstmannen doen we nog een paar attracties en gaan we richting uitgang om het schilderij te halen in de auto . Wanneer we door Fantasyland lopen komen we onze oude vriend Cpt Jack Sparrow nog tegen ! We Nemen heel snel een fotootje met hem maar dan is het tijd om door te gaan voor ons. 
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding

We stoppen wel nog even aan Casey’s corner voor een reservering bij Merida om kwart na drie want ik heb nog een andere meet en greet om half drie . Net wanneer we langs City Hall passeren krijgen we nog een bevestigings telefoontje van één van zijn medewerksters. En na het halen van het schilderij zetten we ons neer in City Hall en wachten rustig tot we Tom Wolber kunnen ontmoeten .

Even later is het zover !

Links van me gaat een deur open en Tom Wolber zelf staat in de deur opening.
En nodigt me uit om binnen te komen. We maken kennis en ik geef hem het portret ( waar hij heel blij mee is) Waarna er een heel lange en zeer leuke babbel ontstaat .
We hebben het ondermeer ook over Café Mickey ( dat hij ook kent) En hij zegt over Café Mickey:
Mensen zoals hen( de echte fans) maken het waard om iedere dag te doen wat ze nu doen.
Even later heb ik het gevoel dat Tom verder aan het werk moet . maar ik vergis me want naast me vliegt er nog een deur open. En wie komt daar binnen nog één van de de bazen van Disneyland Paris namelijk Mickey Mouse . Die er samen met een fotograaf een echte foto shoot van maakt.
Ik krijg nog een heel leuk cadeau van Mickey en Tom ( een speciale knuffel van Remy in een zakje van Ratatouille the adventure) En dan is het jammer genoeg gedaan . We wensen elkaar nog het beste en nemen dan afscheid .
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)AfbeeldingZoom in (real dimensions: 1599 x 1066)AfbeeldingZoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Dit was echt top !!!

We kunnen nog vlug de kerst parade meepakken en dan is het tijd voor een meet en greet met onze schotse Merida.
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)AfbeeldingZoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Na onze ontmoeting met Merida gaan we nog enkele attracties doen.
Zo begin ik aan mijn laatste ritjes in star tours en vecht ik ook weer samen met Buzz in de galactische strijd tegen keizer Zurg . Wanneer de oorlog gestreden is komen we een andere vijand tegen . De koude winter !

We beslissen eerst nog een wandeling te maken door het park en dan onze dag te eindigen in Disneyland. Het is namelijk echt wel heel koud en we moeten toch nog naar de winkel voor een paar inkopen.

Wanneer onze wandeling bijna gedaan is terhoogte van Small World zie ik ineens een drukte ontstaan. Zijn dit Anna en Elsa die hun zoveelste cheese break houden van de dag ?
Nee ik zie Belle , Ariel en Prins Eric ! Deze komen net terug van Auberge de cendrillon.
En die prins Erik heb ik nog niet op de foto.Zo snel als we kunnen lopen we richting de poort waar ze zoals gewoonlijk achter verdwijnen.Maar net te laat kom ik bij de poort aan .
Jammer !!!

we zetten onze wandeling verder richting de uitgang en kruipen na het winkelen weer in ons bedje.

Dag 2

Vandaag laten we de wekker iets vroeger aflopen zodat we zeker op tijd zijn bij Anna en Elsa.
We nemen ons ontbijt met Koffie en een Boterham met choco :D (Je kan niet altijd spek en ei eten hé)

Na het ontbijt gaan we naar het park en lopen we naar the old mill.
Want daar beginnen ze vanaf 10: 30 uur bij tickets voor Anna en Elsa.
Wanneer we daar aankomen heeft de klok nog maar net 10 geslagen dus moeten we nog een half uur wachten tot we tickets kunnen krijgen . De ticketting gaat open en we reppen ons naar de achterkant van het Princess pavilion waar er iemand staat om je inteschrijven voor de meet en greet. Onderweg steken er nog een paar franse iets mindervaliden ons voor zodat we van de derde plaats in de rij gaan naar de vijfde plaats in de rij. Gelukkig geraken we toch nog aan een meet en greet om half 3. We zijn nog net op tijd aan the castle stage zodat we toch nog kunnen genieten van de Princess promenade .Na de promenade gaan we een paar mooie kerst foto's trekken. We beginnen aan de koets van assepoester voor een romantische kerstfoto . Hé wie zie ik daar aankomen van ver Perla en Suzy ! Mijn gevoel zegt dat we even moeten blijven want ik denk dat er nog iemand gaat komen. En ik heb gelijk want daar komen Prins Eric en Ariel !

Van ver roep ik naar prins Eric of ik een Quick Pict kan krijgen bij hem en hij heeft hier echt geen probleem mee . We nemen heel snel een paar foto’s enzo is er weer een nieuw character gekomen op mijn lijst .
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding

Na de foto’s met Pins Eric en Ariel.
Gaan we verder met het maken van een paar mooie foto’s voor onze nieuwe kerstkaarten.
We stoppen even central plaza voor een foto met de sneeuwmannen. Maar hier valt niet op te geraken door een fotoshoot met enkele personen van de Britse X-Factor (Jammer dat Simon Cowell er niet bij is) 

Ik maak er wel even gebruik van om even te vragen aan de character begeleiders of er vandaag een speciaal character aanwezg is en/of vandaag de Genie zal buitenkomen. Of er iets speciaals is weet hij niet. Maar hij kan me wel zeggen dat er vandaag iemand bij de lamp zal staan al kan hij wel niet zeggen wie en wanneer. En hij kan me ook vertellen dat hij 100 procent zeker is dat de Genie morgen aanwezig zal zijn bij Stars `N` Cars.

Oké dat maakt me weer blij :D
We lopen verder richting boarding house voor een foto aan de kerstboom.
Wanneer we er bijna zijn zegt papa dat hij het wit konijn ziet aan de boarding house.
Ik moet even lachen en zeg dat dit wel een zeer gekke plaats zou zijn voor het konijn.
Maar wanneer we iets dichter bij zijn (zo dicht dat ik ook zie wie er staat)

Zie ik dat dit niet het wit konijn is maar wel Marie!

Ik wordt ineens stapel gek en mijn Missie ( op de foto met die kat) kan beginnen.
We gaan rustig richting de character begeleider en nog voor ik iets kan vragen draait ze haar hoofd en kijkt ze een beetje omhoog en zegt een beetje brommig het woord Closed.
Ik zeg oh wat jammer (in het engels) en vraag of ze zal terugkomen(ook in het engels)
Maar de brompot herhaald Closed. Ik zeg oké dat begrijp ik maar zal ze terugkomen ?
en weer krijg ik te horen Closed (volgens mij had ze maar één woord geleerd tijdens de engelse les) 

Een andere CM komt erbij omdat ze ziet dat ik er niet wijzer op wordt.
En zegt tegen me dat deze set afloopt maar dat er een tweede zal zijn van binnen een aantal uurtjes.

Er zit dus maar één ding op !
Als we bij de royale gasten uit Arendelle zijn geweest moeten we direct door naar onze aristocat.
Eerst willen we nog door gaan naar de walt Disney studio's voor daar nog wat mooie kerst foto’s te nemen. Maar wanneer we ons uurwerk bekijken zien we dat het niet meer zo lang duurt voor we naar Anna en Elsa mogen gaan . Dus besluiten we te genieten van het zalige winterweer met een tasje koffie.

Na de koffie is het tijd voor de langverwachte meet & greet.

We gaan naar het Princess pavilion en geven daar ons ticket af.
En even later is het zover ! 

Daar zijn ze dan Koningin Elsa en Prinses Anna van Arendelle :D

Het was een zeer fijne ontmoeting bij hun en ik moet zeggen dat Elsa haar talen goed kent want wanneer ze merkt dat we Nederlands spreken( door dat ze vraagt uit welk land we komen) 
Begint ze gezellig te babbelen in het Nederlands.
De laatste foto’s worden genomen en dan is het tijd om Marie te gaan bezoeken.
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Wanneer we bij boarding house komen is er letterlijk en figuurlijk geen kat te zien :D
Maar na even wachten komt er toch iemand van spectacles om alles mooi klaar te zetten voor Marie.

En even later komt Marie dan van die trap af aan boarding house.
Het geeft me een fantastisch gevoel om haar eens in het echt te zien.
We nemen snel wat foto's en zetten onze trip verder.
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding

Wat een heerlijke dag is het vandaag !
Denken we met ons allen.

Op zo een dag kan je maar één ding doen en ding doen en dat is genieten.
En dat doen we dan ook . We lopen rustig naar Frontierland en genieten daar van the Wild Kerst .
En natuurlijk kan dan een ritje in de Big Thunder Mauntain niet uitblijven .Hier is echt geen volk aanwezig dus we zijn er snel in en ook weer uit. Ook bij pirates of the caribbean lacht het geluk ons toen want daar mogen we 5 minuten na aankomst ook van genieten . Dan lopen we door naar Fantasyland want daar gaat zodadelijk de parade beginnen. De parade begint en ik zie al direct iets vreemd. Enkel en alleen de soldaatjes lopen van voor maar Goofy is nergens te bespeuren.
Erg vreemd! Pas wanneer de eerste wagen met Mickey en co voorbij is komt Goofy afgelopen.
En mijn verbazing is nog groter wanneer niet Max maar wel die elf van vorig jaar op dat rendier zit.
Waar zit Max toch ? 

Na de Parade is Mama moe en wil ze even gaan rusten in Videopolis.
Ze stelt voor dat Papa en ik verder het park in trekken en dan later terug komen .
Als echte character hunters kiezen Papa en ik ervoor om even alle plaatsen te overlopen waar een character kan staan. We zien Koning Louie en Pluto onderweg paseren maar we zien geen nieuwe characters verschijnen( Dit wordt ook steeds moeilijker als je er veel hebt)

We lopen langs the sleeping beauty castle en zien dan Sneeuwwitje staan.
Haar heb ik al een paar keer ontmoet . Maar the fairest of them all kan je niet overslaan ( al blijft Belle wel mijn grote liefde)

Na even wachten ben ik aan de beurt en zoals gewoonlijk begin ik mijn gesprek in het engels . En het is echt een top ontmoeting! Maar dan begint Sneeuwwitje mijn pins te bekijken en te keuren. En opeens floept ze uit JIJ SPREEKT NEDERLANDS.
Niet alleen Tom Wolber maar ook Sneeuwwitje kent blijkbaar Café Mickey. Ze zegt dat ze al veel gehoord heeft over dit forum. En ik kan het natuurlijk ook niet laten om haar uittenodigen op Café Mickey :D Jammer genoeg moeten de dwergen nog internet aanleggen dus zal dit nog niet voor direct zijn .
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding

Na onze ontmoeting met Sneeuwwitje gaan we terug naar Videopolis waar mijn mama aan het rusten is. Wanneer we aankomen schiet ze juist wakker en vraag wat ik wil doen.
Ik beslis om verder afscheid te nemen van Rex in Star Tours en doe nog maar eens een ritje in de starspeeder 3000. Na 22 jaar weet Rex nog steeds niet de juiste route .Het is te hopen dat hij binnen een paar maanden bij de sluiting de juiste weg wel kent . Van Rex gaan we Naar Buzz waar er een kleine file heerst aan de mindervaliden ingang. En wanneer mijn strijd gestreden is aan de schouders van Buzz heeft de zon gewisseld met de maan. We kijken op ons horloge en binnen een half uur beginnen de feestelijkheden aan de kerstboom.

Daar aangekomen zoeken we een mooi plaatsje en lachen we eens goed met een hoopje Spanjaarden die vlak onder de boom staan . que no se va a ver mucho ( die gaan niet veel zien)

De show is eigenlijk een beetje zoals vorig jaar (maar blijft even leuk) Maar de Spaanse familie maakt er toch een andere show van wanneer ze pas na een paar minuten merken dat alles vlak boven hun hoofd gebeurt. En ze toch nog snel met hun niños een mooi plaatsje trachten te zoeken.

Van de boom gaan we naar een overladen Central plaza (en dan moet de tweede kerstboom show nog beginnen dus wat zal dat zijn als die gedaan is)

Het wachten duurt best lang zo in de koude (al valt die kou nog wel mee hoor)

Het wachten wordt gelukkig wel enkele keren ingekort door die heerlijke aankondiging van Michiel Veenstra . Ik wordt altijd gelukkig als ik die kerel hoor !

En er is ook nog de Mini Disney Dreams ( castle lichting)

dan is het zover!

Disney Dreams of christmas!

Wat een top show is dit ! Veel beter als de show van vorig jaar (volgens mij! ’smaken verschillen’ )

Ik geniet met volle toeren en ik hoop stiekem zelfs dat ze bepaalde FROZEN scenes ook gaan gebruiken in de normale versie.

Wanneer Disney Dreams of christmas gedaan is hebben we echt nog geen zin om al naar ons hotel te gaan. En aangezien er morgen slecht weer voorspeld is gaan we nu nog even genieten van het koude maar droge weer.

We stappen op ons gemak naar Disney village.
En genieten daar nog van de heerlijke kerstmarkt.
Wat ruikt dat toch allemaal lekker ! Die gluhwein en al die lekkere snoeperijen .
Dan is het tijd om terug naar ons hotel te gaan want we hebben daar nog gereserveerd voor een etentje.

Maar voor we gaan nemen we nog een paar leuke kerstfoto’s en geven we een ode aan het beste forum van de Benelux .
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding

Ja vandaag is weer het meest triestige gedeelte van een Disneyland trip aangebroken.
DE LAATSTE DAG !!!!!!!!!!!

En wat voor een laatste dag ! Water valt met bakken uit de lucht en Mary Poppins moet vandaag binnen blijven met gevaar dat ze weg vliegt door de wind.Terwijl we ons ontbijt op eten mer Liters koffie en spek met ei. Bespreken we hoe we dat hier vandaag gaan aanpakken.
We besluiten nog even te wachten en pas tegen openingstijd richting het park te gaan .
Met de hoop dat het slechte weer verdwijnt. Maar jammer genoeg zit dat er niet in vandaag :(

Na even te wachten vertrekken we dan voor de laatste keer dit jaar naar de meest magische plek van Europa. En we kiezen vandaag voor The Walt Disney studios (Daar komt vandaag the Genie uit)

Aangekomen in het park besluiten we niet verder te gaan dan Studio 1 want die regen daar wordt je toch alleen maar nat en ziek van. Even later regent het een beetje minder en terwijl Mama haar koffie nog uitdrinkt trotseren Papa en ik (met regen cape) het weer om toch nog maar een leuk character te kunnen krijgen. Eerst lopen we naar Mickey en Minne voor een leuke kerst foto met hun. Hier is het helaas zo druk dat ze me een reservering moeten geven voor 11u15 (als dat maar goed komt om 11 uur is het Stars ’N’ Cars.

Dan maar naar de plek waar zodadelijk Genie komt.

Stars ’N’ Cars begint en wat ben ik blij als The Genie er bij is .
Oh wat spannend ! Genie Begint een heel eind van me bij zijn ronde en ik hoop echt dat hij nog net op tijd bij me geraakt.

Een hele bende van mijn Disney vrienden komen langs met en ik zeg nooit nee tegen een leuke foto maar vandaag hoop ik toch maar op één The Genie. 
Net wanneer The Genie bijna bij me is gebeurt het geen waar ik al schrik voor had .
Een iets te opgewekte stem verteld ons dat het erop zit en dat de sterren moeten gaan.
Ik spreek nog snel een CM aan in de hoop dat die me kan zeggen wanneer the Genie weer terug komt zodat ik hem alsnog kan meeten. Jammer genoeg komt hij vandaag niet meer buiten door het verschrikelijke weer. Maar omdat ik speciaal voor the Genie ben gekomen wilt ze wel even vragen of hij een Quick Pict wil maken met me wanneer de auto’s voorbij komen.
En ja gelukkig stopt hij bij me.
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Yes Yes Yes ik heb The Genie ontmoet !

Ook al duurde het niet lang toch is er een wens uitgekomen.


Nu maar snel door de enorme drukte (ja zelfs met dit weer)naar Mickey en Minnie want daar had ik nog een afspraak.
we zijn 7 minuten te laat! Ik hoop dat ik alsnog een foto kan krijgen want anders wordt het terug reserveren.Gelukkig heeft de cast member begrip voor de situatie( de drukte) en even later nemen we snel een paar foto’s met Mickey en zijn grote liefde zodat de andere mensen ook niet te lang moeten wachten in dit honden weer.
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
Na de foto gaan we nog snel in Ratatouille the Adventure en zoeken dan terug de warmte op in Studio 1 waar we gelukkig kunnen luisteren naar live kerst muziek van een leuk orkest.Wanneer het orkest net Let it go gespeeld heeft lijkt het wel of de mensen binnenkomen zonder paraplu of regencape. Zou de Frozen sing a long gezorgd hebben voor droogte ?
We beslissen om dan toch maar nog eens een stapje in de buitenlucht te zetten na meer dan een uur binnenzitten ( was wel leuk hoor met die muziek enzo)

Wanneer we buitenkomen regent het iets minder. Maar echt gedaan is het nog niet hoor!
Achja we zijn nu toch buiten en dan blijven we maar buiten. We gaan nog heel snel naar the world of Disney store hier moesten we namelijk nog iets afhalen. En dan begeven we ons naar Het Disneyland park voor nog een paar uurtjes magie. Wanneer we in het park komen gaat de Christmas cavalcade bijna beginnen en die wil ik toch nog wel eens zien.
En tot mijn grote spijt is Max nog steeds spoorloos ( hij zal wel aan het spelen zijn bij Borrie)

Gelukkig heb ik hem toch één keer kunnen zien !

We doen weer een paar attracties en net voor dat ik in Casey Jr ga vraagt Mama wat we straks gaan eten. Ik droom al even van een buffet in The Inventions ! zeg ik maar ja dat is een lat te hoog . Wanneer Papa en ik terug komen uit Casey Jr vraagt Mama wat zo iets kost en wat je daar kan krijgen enzo. De prijs weet ik niet exact maar ik weet wel dat het gewoon lekker eten is .

Mama vraagt aan Papa wat hij er van vindt en we beslissen eens wat informatie te gaan halen bij City Hall. Het is tenslotte bijna mijn verjaardag en ze willen toch iets speciaal doen. In City Hall zijn ze blijkbaar niet van alles op de hoogte rond The inventions en ze raden ons dan ook aan het even te gaan vragen aan The inventions zelf . 

Dit is geen probleem aangezien we toch vlak aan het Disneyland hotel zijn.
Hier aangekomen vragen we alles wat we willen weten en we moeten er niet lang over nadenken.
DEZE AVOND ETEN WE IN THE INVENTIONS !!!!!!!!!Na de reservatie gaan we nog even naar het park voor BTM en POTC !
We beslissen via Fantasyland te gaan en daar heeft de character hunter in mijn nog even geluk .Want wie komt daar aangelopen Asssepoester samen met haar prins !
En die heb ik nog niet . We vragen snel aan hun of we heel snel een fotootje kunnen maken en daar hebben Prins Charming en zijn geliefde geen probleem mee.
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
En ook mijn Ariel komt nog even langs! 
Wat ben ik blij om haar nog eens te zien.
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding
We gaan nog snel in POTC en dan is het dinner time.

Wanneer we binnen gaan in The Inventions weten we niet wat we zien .
Amai hoe lekker ziet dat eten er allemaal uit.

We eten goed en gaan op de foto bij ieder character dat er is.
En Knabbel neemt het woord ’Character Dinner’ wel heel letterlijk :D
Zoom in (real dimensions: 1599 x 1066)Afbeelding

Het was weer allemaal zo mooi en onvergetelijk !


Dankjewel Mama en Papa voor deze prachtige reis !RETURN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten